*Nettavisen* Nyheter.

Vil drøfte fyrverkeri-forbud

Byrådsleder Monica Mæland liker ikke tanken på å forby privat fyrverkerioppskytning, men åpner for å drøfte dette når byrådet samles til uken.

02.01.06 11:22

Etter en nyttårsfeiring som har båret preg av overveldende mange utrykninger til branner, har brannsjef i Bergen kommune, Helge Eidsnes, uttrykt bekymring for brannsikkerheten i byen. Et av tiltakene Eidsnes vurderer er felles oppskyting av fyrverkeri i Bergen. Branntjenestemenn iBergen har snakket med ønsker å totalforby privat fyrverkeri.

I overgangen til det nye året rykket brannvesenet ut på i alt 40 branner i Bergen, og på en knapp time rundt midnatt mottok Bergen brannvesen mer en 1000 alarmtelefoner.

- Det er naturlig å drøfte dette når byrådet samles neste uke. Blant annet eventuelle forbudslinjer og offentlige oppskytninger, sier byrådsleder Monica Mæland til iBergen.no.

Ikke spørsmål om penger
Bergen kommune har tidligere forsøkt fyrverkerioppskytning i offentlig regi, men dette har senere strandet av forskjellige årsaker - økonomi er ikke en av dem, hevder Mæland.

- Penger er ikke et problem, men det spørs om kommunen skal stå for fyrverkeriet. Kanskje det ville vært bedre med felles oppskytningsplasser slik at man kan sørge for god sikkerhet, sier Mæland.

Oppfordrer til lovbrudd
Et totalforbud av privat fyrverkeri i Bergen kan ifølge Mæland skape nye problem.

- Nyttårsaften er en gledens dag hvor de fleste oppfører seg bra. Jeg er ingen stor tilhenger av totalforbud fordi det da kan oppfordre til lovbrudd, konstaterer byrådslederen overfor iBergen.no.

Mæland sier at hun heller ikke ønsker en situasjon lignende den overståtte høytiden hvor brannvesenet hadde så pass mye ekstra arbeid som det hadde. I alt var det 80 branner i Hordaland, hvorav 40 var i Bergen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag