GÅ RETT TIL DYRESIDEN

I Dyrebeskyttelsen Oslo og Akershus sitt senter i på Nordstrand er det til en hver tid 60-70 katter. De er alle forlatt av eierene og venter på nye hjem.

- Vi har enorm pågang, spesielt under høytider og ferier. Vi har ikke kapasitet til flere enn 60-70 katter om gangen, sier Kari Berdal, frivillig i Dyrebeskyttelsen, til Dittdyr.no.

Katten bor i en stor villa med en 60 kvadratmeter stor luftegård. I tillegg er det isolat for spesielt forkomne og redde katter i kjelleren på huset. Her blir de til de er i stand til å flyttes til de andre kattene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kastrert og merket
Katten som endelig kommer til Nordstrand blir alle kastrert og ID merket.

Vi har også en veterinær som kommer hver tirsfag for å se til kattene, fortsetter Kari Berdal.

Ventetiden for forlatte katter kan bli lang.

- Vi oppfordrer alle som finner katter til å mate dem i en periode til vi har kapasitet. Men det er alt for mange forlatte katter, så det kan ta ganske lang tid, medgir Berdal.

ID-merking
De som kommer inn blir omplassert. Dette kan ta alt fra to uker til to år.

- Jo verre kattene ser ut når de kommer, jo fortere går de ut. De verste bakgårdskattene med avrevne haler og ører er populære, fortsetter Berdal.

Berdal oppfordrer katteiere til å kastere å merke kattene sine

Les mer fra Dittdyr.no:

Slik forstår du katten din

Skaffe katt?

Kalv fødte kalv

Fjernadopter
Mens kattene venter på ommplassering er det mulig å fjernadoptere dem.

- Det er mulig å velge seg ut en favorittkatt og betale fra 50 kroner og oppover hver måned. Når katten er omplassert får du en ny, sieer Kari Berdal.

Når man fjernadopterer katten får de oppdateringer på katten sitt liv. «Eier» får bilder og oppdateringer på katten. Tordis Mostue er en av de som har prøvd ordningen.

- Jeg hørt om ordningen, og ble så begeistret at jeg fikk flere på jobben til å gjøre det samme, sier Mostue, til Dittdyr.no.

Hun synes ordningen er veldig bra.

- Dette er jo et virkelig katteparadis, sier Tordis Mostue om Hjelpesenteret på Nordstrand.