RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil du bli gravid?

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Har dere bestemt dere for å få barn? Følger dere disse rådene blir sjansene for graviditet større.

Ved hjelp av disse rådene fra Aftonbladet øker dere sjansene for å bli gravid, og kroppen blir bedre rustet til å bære frem et barn.

Ha sex
Opplagt nok: Vil dere få barn, bør dere ha mye sex. Fire ganger i uken er passe. Det lønner seg å ha sex ofte i dagene før og under eggløsningen. Hvis du vil vite nøyaktig når du får eggløsning, kan du finne det ut ved hjelp av en blodprøvetest som kan kjøpes på apoteket.

RÅD FOR MENN:

1. Stump røyken
Røyking kan minske fertiliteten. Dessuten minsker sjansen for å bli gravid også hos den som har en partner som røyker.

2. Drikk mindre kaffe
Det finnes forskning som viser at det kan gå ut over de seksuelle evnene dine å drikke for mye kaffe, særlig hvis du røyker i tillegg.

3. Drikk mindre alkohol
Drikker du veldig mye alkohol kan sædkvaliteten forverres.

4. Ikke stress
Stress kan skape hormonforandringer i kroppen som i sin tur kan føre til infertilitet. Derfor bør du stresse så lite som mulig.

5. Hold deg kald
Sædceller produserers når kroppens temperatur er rett under normalt nivå. Derfor bør du unngå lange, varme bad og ha boxershortser som fremmer blodsirkulasjonen rundt testiklene.

RÅD FOR KVINNER:

1. Stump røyken
Røyking under graviditeten øker risikoen for spontanabort, for tidlig fødsel og lav fødselsvekt. Dessuten kan det føre til at barnet får luftveisproblemer og astma.

2. Drikk mindre kaffe
Som hos menn kan mye kaffeslurping hemme fertiliteten.

3. Drikk mindre alkohol
Å drikke mye er helt utelukket, men det finnes forskning som viser at måtelig alkoholinntak kan øke sjansene for å bli gravid. Sannsynligvis er det fordi alkohol ofte fører til mer sex.

4. Pass vekten
Veier du for lite kan det være vanskeligere å bli gravid, mens overvekt øker risikoen for komplikasjoner som høyt blodtrykk og diabetes.

5. Spis folsyrer
Folsyrer er et b-vitamin som blant annet minsker risikoen for at barnet skal få leukemi og ryggmargsbrokk. Det finnes i blant annet broccoli, appelsiner, brød og hel hvete.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere