*Nettavisen* Nyheter.

Vil du bli håndballtrener?

Foto: Thierry Zoccolan (Scanpix)

Det er overraskende morsomt å ta over trenergjerningen for et håndballag. Vi har testet «Handball Manager 2009».

25.09.09 12:59

(Spill): Denne anmeldelsen vil starte med litt selvskryt, og jeg unnskylder med en gang. Det er egentlig mest for å poengtere at jeg har et greit utgangspunkt for å anmelde «Handball Manager 2009».

  1. Jeg har spilt managerspill (fotball) siden 1986.
  2. Jeg er norgesmester i håndball som trener.

Ok, så var det over. Dette opprinnelige tyske spillet er en nøyaktig simulering av det å være håndballtrener. Du setter opp taktikk, styrer laget under kamper, kjøper og selger spillere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (KE Media)

I tillegg, som seg hør og bør når det gjelder et spill fra Tyskland, så er det enormt med detaljer du kan styre. Sponsorer, pauseshow, stadion og en haug med andre småting kan du la dine museklikk bestemme over. Om ikke det var nok så skal du også styre et privatliv hvor du kan gifte deg, få barn og holde disse glade og fornøyde (akkurat som i virkeligheten er den delen av spillet den absolutt vanskeligste).

Det er over 10.000 spillere, men kun spillerne i tysk bundesliga (menn og kvinner) er virkelige. Det betyr at du ikke finner Gro Hammerseng, men et navn som ligner. For oss her oppe på bjerget er akkurat det litt synd. Det er utvilsomt morsommere med de tyske lagene hvor du får lagbilder og bilder av hver spiller. Landslag finnes også, og man kan ta over disse.

Det er en haug med taktikker du kan velge, og under kampene kan du raskt bytte spillere og taktikk. Sammenlignet med fotball er dette mer actionfylt. Her har du ikke tre bytter du må spare på, og du trenger heller ikke å være bekymret over at taktikkbytter tar tid. For alle som har sett håndball eller spilt håndball så vet man at taktikkskifter går fort.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (KE Media)

Alle elementer du forventer at et managerspill skal ha vil du finne her, fra et greit overgangssystem (selve forhandlingene med spillere er prøvd å gjøre litt actionfylt - det fungerer ikke helt) til statistikksystemer som gir deg mer detaljer enn du egentlig trenger. Det eneste man kan si er at overgangen fra fotball til håndball er litt vanskelig når det gjelder å vurdere hvor god en spiller er. Etter litt spilling sitter det likeve i fingrene.

Er du håndballinteressert og synes at et håndballmanagerspill virker interessant kan vi ikke annet enn å anbefale dette. Det er i hvert fall en helt grei avveksling fra all fotballmanagerspillingen. Det er ikke like gjennomført på alle nivåer som «Football Manager» er det, men det fungerer godt nok.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (KE Media)

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.