*Nettavisen* Nyheter.

Vil du ha meg, Obama?

Den hårløse og tannløse nakenhunden er perfekt for allergikere.

11.11.08 13:43

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

En gruppe i Peru mener de har funnet den perfekte firbeint venn til familien Obama.

Den nye presidenten i USA har lovet en ny hund til døtrene Malia (10) og Sasha (7) et nytt kjæledyr når de flytter inn i Det hvite hus.

Problemet er at Malia er allergisk mot hunder, men nasjonalhunden «peruansk nakenhund» er perfekt for allergikere, skriver Reuters.

- Vi ønsker å gi en hannvalp til Obamas døtre, så de kan oppleve alle gleder ved å ha hund uten allergi, sier Claudia Galvez, leder av organisasjonen Venner av peruansk nakenhund.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters/ Amria Bazo

Brev til ambassaden
Gruppen sendte mandag en offisiell henvendelse til den amerikanske ambassaden i Lima. De håper Obama vil motta den fire måneder gamle valpen «Ears», som skal være en trivelig krabat.

- Den gir ingen allergier og er vennlig og søt, sier Galvez.

Les mer fra Dittdyr.no:

Edderkoppen ingen hadde sett før

Ville spille golf - reddet 20.000 dyr

Skandinavias vakreste katt?

Peruansk historie
Rasen er en del av peruansk historie, og den er avbildet på leiravstøpninger fra før spanjolene kom til landet. Den ble brukt av Inkaindianerne, og regnes som en utstillings- og familiehund. Den er livlig og oppmerksom, men kan være sky overfor fremmede.

Gruppen ønsker å omdøpe hunden til Machu Picchu om den blir akseptert for å hedre landets stolte indianske historie, skriver Reuters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.