Gå til sidens hovedinnhold

Vil ekskludere Ap-politiker for å ha bidratt til jødehets

Antyder at jøder kan ha stått bak lekkasjen til mediene.

Styret i Hamar Arbeiderparti vil ekskludere Khalid Haji Ahmed etter en kommentar i forbindelse med jødehets på Facebook.

Styret uttalelse etter sitt styremøte tirsdag kveld blant annet at Ahmed har gått mot grunnleggende verdier i partiet og «språkbruken er ikke forenlig med å ha tillitsverv i og på vegne av Arbeiderpartiet», skriver Hamar Arbeiderblad.

Hendelsen i forrige uke begynte med at et tidligere AUF-medlem på Facebook skrev «Jævla jødehorer, skulle ønske Hitler kunne kommet tilbake og dusjet dere litt mer».

Ahmed svarte i kommentarfeltet, men flere reagerte på svaret hans som smakløst og støtende, og nå vil altså styret i lokallaget ekskludere ham.

– I vårt parti kjemper vi daglig for toleranse og demokratiske verdier. Da blir ytringer som dette uakseptable, sier leder Thomas Langeland Jørgensen.

Han mener at Ahmed ikke har beklaget sine uttalelser på en ordentlig måte, og det har vært medvirkende til styrets vedtak.

Ikke avgjort

Khalid Haji Ahmed får anledning til tilsvar før saken sendes over til Arbeiderpartiets fylkesparti og deretter skal behandles sentralt.

– Jeg har fått signaler fra partiet, og er ikke overrasket, sier Ahmed til Hamar Arbeiderblad.

Han påpeker at det er snakk om et forslag om eksklusjon fra styret i Hamar Ap, og at ingenting er avgjort ennå.

– Nå sendes saken til fylkespartiet, sammen med min skriftlige redegjørelse. Det kommer nok ingen endelig avgjørelse før om to-tre måneder. Inntil da vil jeg fortsette med politikk som representant for Arbeiderpartiet, sier Ahmed.

Om vedtaket i lokallaget, sier han:

– Styret hevder at jeg har bidratt til å ytre rasisme overfor andre folkeslag, at kommentarene mine har vært støtende, og at jeg ikke har kommet med noen offentlig beklagelse. Jeg mener dette er helt feil. Jeg er antirasist, og blir provosert når noen kaller meg antisemitt. Jeg er tross alt semitt selv, sier han.

– Jøder bak lekkasjen

Overfor Dagbladet har Ahmed understreket at han er antisionist, og ikke antijødisk.

Han antyder overfor avisa at jøder kan ha stått bak lekkasjen til mediene.

– Jeg skjønner ikke hvorfor folk løper til mediene med en gang noe skrives på Facebook eller andre steder. Kanskje de som sier ifra prøver å skade meg. Det er mulig at de som varslet mediene enten er jøder selv, eller har politiske interesser i å få blest rundt saken, sa han tidligere denne måneden.

Saken er dratt ut av proporsjoner, mener han.

Fortsetter i politikken

Ahmed er tidligere fylkessekretær i AUF og er kommunestyrerepresentant for Ap i Hamar. Han mistet broren, Ismail Haji Ahmed, på Utøya 22. juli i fjor.

Ahmed er folkevalgt fram til 2015. Hvis han skulle bli ekskludert, vil han fortsette som uavhengig representant. – Jeg brenner for politikk i Hamar og har ikke tenkt å gi meg på grunn av denne saken, sier Ahmed.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg