RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil endre eierforholdene i Dansk Retursystem

Sist oppdatert:
Det danske konkurranserådet anbefaler å kaste ut Carlsberg og Bryggerigruppen fra eiersiden i det danske panteselskapet Dansk Retursystem
Konkurranserådet anbefaler overfor Miljøverndepartementet at det skal skje med virkning fra 2008, da eneretten til håndtering av emballasje utløper, melder RB-Børsen.

Rådet uttaler videre at Carlsberg skal fratas retten til å samle inn returemballasje fra restauranter og barer som ikke er kunder av Carlsberg fra før. Dette er i tråd med anbefalinger gitt av konkurransestyret.

Bakgrunnen for anbefalingen er at de danske konkurransemyndighetene er bekymret over Carlsberg rolle som både leverandør, storaksjonær i returselskapet og som hovedansvarlig for innsamling av tomme bokser og flasker.

- Rådet vurderer imidlertid, at det er prinsipielt uheldig at aksjene i Dansk Retursystem eies av de største bryggeriene ... Rådet har derfor anbefalt miljøministeren at driften av pant- og retursystemet blir gjort uavhengig av bransjeinteresser, skriver rådet i en pressemelding ifølge Børsen.

Carlsberg uttaler i en egen pressemelding at de er innstilt på å drøfte en uttreden av panteselskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere