Vil endre grunnloven for å stoppe innvandring

Washington (NTB): Republikanske senatorer går inn for å endre bestemmelsen om at barn som fødes i USA automatisk får amerikansk statsborgerskap. Motivet er å stoppe ulovlig innvandring.

Innvandring er et stadig hetere tema på den amerikanske politiske agendaen.

I det siste utspillet fra republikanske politikere ber en gruppe senatorer om at USAs grunnlov endres, ifølge The Guardian.

Det 14. grunnlovstillegget gir personer som fødes i USA rett til statsborgerskap, men ifølge senatorene som går i bresjen for å stoppe den ulovlige innvandringen er grunnlovstillegget utdatert.

- Bestemmelsen oppmuntrer innvandrere til å krysse grensa til USA ulovlig for å føde her, sier senator Lindsey Graham.

Sammen med John Kyl vil han endre grunnlovsbestemmelsen slik at den spesifikt forhindrer at barn som fødes i USA av personer uten lovlig opphold, får statsborgerskap ved fødselen. Kyl og Graham har varslet at de nå vil holde høringer om saken. Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, gir sin støtte til å holde høringene. Også Lamar Smith, republikanernes leder i justiskomiteen i Representantenes hus har lagt fram lovgivningsforslag om å nekte barn av ulovlige innvandrere statsborgerskap. Mer enn 90 kongressrepresentanter støtter Smiths forslag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.