*Nettavisen* Nyheter.

Vil erkjenne drap og drapsforsøk på Etterstad

TILTALT: 48 år gamle Gianluca Ros (bildet) er tiltalt for drap og drapsforsøk på et par på Etterstad i november i fjor. Bildet til venstre viser hva slags kvinneklær og parykk tiltalte hadde på seg under drapet. Klærne ble funnet like ved åstedet etter drapet.

- Han ser fram til å få denne saken overstått.

I slutten av september møter 48 år gamle Gianluca Ros i Oslo tingrett tiltalt for overlagt drap på en 40 år gammel mann på Etterstad i Oslo i 15. november i fjor.

Drapet - som skal skyldes sjalusi - skjedde da den drepte og hans partner og samboer (36) kom hjem fra ferie.

Iført kvinneklær og dameparykk gikk Ross til angrep med øks og kniv utenfor en leilighet til paret på Etterstadsletta.

- Han har erkjent straffskyld både for drapet og for drapsforsøket, sier Stein Viken, som er hans forsvarer, til Nettavisen.

- Hvordan ser din klient på å møte i retten og svare på denne tiltalen?

- Han gruer seg til å konfrontere dette i retten, men samtidig skal det bli godt å få saken overstått, sier Viken.

Viken sier at det ikke vil være stor uenighet mellom påtalemyndigheten og tiltalte når det gjelder hva som faktisk skjedde denne lørdagskvelden i november.

Les også: Etterstad-drapet: Gjorde funn i fluktruten

Mener drapet var planlagt
I følge tiltalen var drapet på 40-åringen nøye planlagt.

«Etter forutgående planlegging og overveielser, hugget han en øks flere ganger i hodet og ansiktet til XX (avdøde). Dette medførte omfattende hodeskader og vedkommende døde kort tid etter», står det i tiltalen tatt ut av Statsadvokatene i Oslo.

Deretter gikk Ros løs på 36-åringen, som han selv hadde hatt en relasjon til tidligere.

«To av knivstikkene gikk inn i ryggen slik at NN fikk skader på høyre lunge og en pulsåre med påfølgende omfattende indre og ytre blødninger. Han lyktes ikke i sitt forehavende i det NN raskt ble underlagt medisinsk livreddende behandling», står det i tiltalen.

- Sjalusi har vært nevnt som et motiv tidligere. Kan du si noe om hvorfor din klient gjorde dette?

- Nei, han vil forklare seg om dette i tingretten, sier Viken. Viken sier at hans klient var tilregnelig i gjerningsøyeblikket, og at spørsmål om tilregnelighet aldri har vært et tema under etterforskningen.

Tidligere dømt
Ros er tidligere er dømt for drapsforsøk i London. I januar 2009 ble han dømt til fengsel i seks år for drapsforsøk på en 23 år gammel mann, som han bodde sammen med i et bokollektiv.

Italieneren skal ha erkjent at han knivstakk den tidligere samboeren og at han mente å påførte ham grov legemsbeskadigelse.

Ifølge dommen skal Ros ha knivstukket 23-åringen fordi han hadde altfor høy lyd på tv-en.

Ros, som den gangen var 41 år gammel, skal før den hendelsen ha kranglet med 23-åringen og kjæresten hans flere ganger, og ville at de skulle flytte ut av kollektivet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag