RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil fengsle 13 rumenere

Sist oppdatert:
Siktet for innbrudd i flere titalls leiligheter og villaer i Oslo.

Torsdag morgen slo politiet til med storaksjon mot en tomt i Hasleveien like ved Carl Berners plass i Oslo, grunnet mistanke om tyvgods.

- Beslagene ble gjort over hele tomten. Det var tyvegods overalt, sier politiadvokat Morten Reppen ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Politiet mener også at ligaen alt har sendt store mengder tyvgods ut av landet, og betegner saken som meget omfattende. Politiet ønsker nå at fire kvinner og ni menn skal fengsles i fire uker med brev- og besøkskontroll, skriver avisen. Fredag ettermiddag ble de fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Flere av disse skal være i slekt, og aldersmessig i slutten av 20-årene og i begynnelsen av 30-årene.

- Beslaget er meget omfattende, og vi har bare så vidt fått tittet på noen av sekkene vi har transportert inn. Her er det smykker, kamera, flatskjermer og haugevis med mobiltelefoner, sier Reppen til Aftenposten.

Politiet vet ennå ikke hvor lenge banden har operert i Oslo-området, eller hvor mange innbrudd de står bak, men jobber nå med å systematisere mengden med tyvegods, for å se om gjenstandene kan knyttes til de pågrepne ved hjelp av fingeravtrykk eller andre spor.

Til Nettavisen fortalte etteretningssjef Geir Ellefsen ved Majorstua politistasjon at aksjonen mot rumenerne hadde vært planlagt en god stund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere