RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil fengsle EUs kommende sentralbanksjef

Sist oppdatert:
Den franske påtalemyndigheten la i går ned påstand om ti måneders betinget fengsel for den sittende franske sentralbanksjefen Jean Claude Trichet
Det melder NTB.

Trichet er foreslått som ny sentralbanksjef i EU, men er tiltalt for å ha presentert misvisende regnskaper for den franske banken Credit Lyonnais i 1992.

Trichet var øverste embetsmann i finansdepartementet og hadde ansvaret for den da statseide Credit Lyonnais mens banken ble styrt mot gigantkonkurs.

En domfellelse vil ødelegge Trichets karriere og hindre at han tar over som den neste sentralbanksjefen i EU (ECB) når ECBs nåværende president, Wim Duisenberg, går av 9. juli 2003, skriver NTB.

Etter en omfattende statlig redningsaksjon er Credit Lyonnais nå privatisert. Det var norske Eva Joly som i rollen som forhørsdommer i Frankrike som startet granskningen av Credit Lyonnais i 1994 etter at banken hadde tapt 210 milliarder kroner over tre år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere