*Nettavisen* Nyheter.

Vil fjerne 800 årsverk ved Oslo universitetssykehus

Oslo (NTB): De ansattes representanter stemte imot da styret i Oslo universitetssykehus torsdag vedtok budsjettet for 2012. Styret legger opp til å kutte 800 årsverk.

Sammen med budsjettvedtaket ber styret om at sykehusdirektør Bjørn Erikstein følger driften tett for å finne ytterligere tiltak for å få budsjettet i balanse. I klartekst betyr det å kutte kostnader for å komme i mål med et budsjett hvor det skal spares inn 600 millioner kroner.

Systemet som beregner hvor store inntekter helseforetakene skal få, legges om, noe styret regner med vil føre til en nedgang for Oslo universitetssykehus.

- 2012 blir et svært krevende år for sykehuset. Samtidig forventer vi at sammenslåingen og endringene i opptaksområdene gir oss muligheter til effektivisering, sier styreleder Stener Kvinnsland.

Et slikt tiltak er å flytte og samle flere pasienttilbud. Mer av døgn- og akuttvirksomheten skal etter planen flyttes fra Aker til Ullevål. Samtidig understreker Kvinnsland at risikoen for pasienter og ansatte ved eventuelle tiltak skal vurderes nøye.

De ansattes representanter mener kuttene i budsjettet er urealistiske og at rammene ikke gjør det mulig å ivareta sykehusets samfunnsoppdrag. Derfor stemte de mot budsjettforslaget. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.