En uke etter at Mohammed Ghannouchi tok styringen i en midlertidig koalisjon presses han og andre lojalister av regjeringspartiet til å trekke seg.

Tunisierne er ikke fornøyde med overgangsregjeringen som fulgte den tidligere presidenten Zine al-Abidine Ben Ali, og krever at også Ghannouchi trer av.

Søndag var den siste dagen i sørgeperioden for de som har dødd i opptøyene. 78 mennesker er bekreftet døde, men FN hevder at over 100 mennesker har mistet livet. Det skriver BBC.

Hundrevis av mennesker skal ha kommet fra landsbygda og samlet seg utenfor Statsministerens kontor. Flere har med seg mat og andre forsyninger, og planlegger å trosse portforbudet ved å bli der, skriver Reuters.

- Arven etter Bouazizi
De forteller at de ikke vil la arven etter Mohamed Bouazizi slutte med at Ben Ali drar til Saudi-Arabia og makten overtas av hans menn. Bouazizi dynket seg i parafin og satte fyr på seg selv utenfor rådhuset i byen Sidi Bouzid etter å ha blitt trakassert av politiet.

Denne handlingen førte til et enormt opprør, som igjen førte presidenten ut av landet. Han har sittet ved makten i 23 år.

14. januar ble det erklært unntakstilstand i landet. Det ble også innført portforbud fra 20 om kvelden til 6 om morgenen.

Søndag ble to politikere med tette bånd til Ben Ali hold tilbake av tunisisk politi. Den tidligere rådgiveren Abdelaziz bin Dhia og tidligere innenriksminister Abdallah Qallal er nå begge i husarrest, skriver BBC.

Tidligere denne uken ble også medlemmer av Ben Alis familie arrestert da de forsøkte å forlate landet.

Rundt 1000 mennesker deltar i protesten «Caravan of Liberation» i hovedstaden. Fagforeningen General Tunisian Workers' Union (UGTT) har også uttrykt sin støtte. Målet skal være å få avsatt den sittende regjeringen.

- Folket vil at de skal feile, synger demonstrantene.

Blant dem er også politimenn som tidligere beskyttet Ben Alis regime.

Tror ikke på statsministeren
Ghannouchi lovte å tilrettelegge for nye valg, og har villet distansere seg fra landets tidligere president.

Da han tiltrådte ga han løfter om nye tiltak som vil styrke mediefriheten og den politiske friheten. I tillegg skal den nye overgangsregjeringen tillate samtlige politiske partier å operere i landet, samt løslate politiske fanger.

- Vi har bestemt oss for å løslate alle mennesker som er blitt fengslet for sine ideer og meninger eller for å ha uttrykt avvikende meninger, sa Ghannouchi til nyhetsbyrået AFP.

Les mer her: Tunisia får ny regjering

Det ser ikke ut til å ha nådd fram hos opposisjonen og demonstrantene. De demonstrerer mot høy arbeidsledighet, høye matpriser og mot politikken som har blitt ført med jernhånd i 23 år.

Ler mer her: Den tunisiske regjeringen kan sprekke