RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil følge leseren fra vugge til grav

Sist oppdatert:
A-pressen har nylig fullført en rapport om sine aviser. Et utvalg har laget en rapport som tar for seg de redaksjonelle utfordringene for A-pressens aviser og klargjør ansvarsfordelingen mellom eier og redaktør.

Hensikten med arbeidet er, ifølge Dagens Næringsliv, å styrke avisenes posisjon i lesermarkedene samtidig som det skal klargjøres hvilke krav eierne skal uttrykke i kraft av å være utgiver.

- Det har vært mye snakk om penger og økonomi. Men uten at vi lager gode produkter, blir det skrøpelig butikk, sier Svein Karlsen, redaktør i Namdals-Avisa til Dagens Næringsliv. Han har sittet i utvalget som har tatt for seg den redaksjonelle linjen til A-pressen.

Det ligger til eieren å bestemme hvilket grunnkonsept avisen skal ha, herunder hvilke redaksjonelle hovedelementer avisene skal fylles med. Blant annet vil utvalget ha slutt på lederartikler som er skrevet på Youngstorget, meningsproduksjon skal foregå lokalt. I tillegg vil konsernet at avisene skal følge leserne i sitt område fra vugge til grav. Dret skal brukes mye plass på såkalte livsløpssider, med markeringer av første skoledag, jubilanter og fødsler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere