RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil fly de skadde passasjerene til Sveits

Tre personer omkom da en turbuss fra Sveits kjørte av E6 og inn i en bergvegg tirsdag. Nå er sveitsiske redningstjenester på plass.
Tre personer omkom da en turbuss fra Sveits kjørte av E6 og inn i en bergvegg tirsdag. Nå er sveitsiske redningstjenester på plass. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sveitsiske redningstjenester er ankommet Norge og er klare for å frakte skadde passasjerer hjem.

Sent i går kveld ankom redningsselskapet Rega, bergningstjenesten Touring Club Suisse (TCS) og en representant for det sveitsiske busselskapet Eurobus sykehuset i Namsos.

De er på plass med luftambulanse etter at en turbuss med 16 passasjerer i alderen 60 til 70 år krasjet i en bergvegg på E6 i går. Tre passasjerer omkom og en mann ble fløyet til St. Olavs Hospital. Tilstanden til mannen er kritisk.

Det sveitsiske redningsselskapet Rega har ankommet Norge for å hente hjem skadde passasjerer.

De resterende passasjerene ble fraktet til sykehuset i Namsos der sveitsisk hjelpemannskap nå vurderer situasjonen.

- Vi håper vi kan begynne å frakte de første menneskene hjem allerede i dag, men vi venter fortsatt på mer informasjon, sier pressetalsmann i Rega Philip Zumstein.

Han understreker at en av Regas viktigste oppgaver er å kunne bistå med luftambulanse og hente hjem sveitsere som er blitt skadet i utlandet.

- Detta handler ikke om at vi tviler på kompetansen til den norske helsetjenesten, men hvis det er snakk om lengre sykehusopphold er det mange som vil fraktes hjem av hensyn til pårørende, sier Zumstein.

Sykehuset i Namsos opplyste nylig på en pressekonferanse at de fleste passasjerene er utskrivningsklare i løpet av dagen.

Også bergningstjenesten TCS er på plass for å frakte passasjerer hjem.

- Vi kan bare frakte fire passasjerer av gangen, men i en situasjon som dette hvor det er snakk om over ti personer er det veldig fint at TCS også er på plass, sier Zumstein.

Eurobus som er det ansvarlige busselskapet er også på plass, men ønsker ikke si noe om hva de gjør i Norge.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere