RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil flytte asylregistrering fra politiet til UDI

Sist oppdatert:
I dag har Politiets utlendingsenhet (PU) ansvaret for å registrere nye asylsøkere her i landet, men Justisdepartementet ønsker å overføre ansvaret til Utlendingsdirektoratet (UDI).

Regjeringen ønsker at Politiets utlendingsenhet skal bruke mer tid på å kaste ut personer uten lovlig opphold og andre som er i Norge her under falsk identitet, melder TV 2.

Etter det TV-kanalen erfarer, vil justisdepartementet ha en rask utredning om hvordan asylregistreringen skal overføres. Fristen skal ha blitt satt til 1. juni.

PU har innkalt til et allmøte tirsdag klokken tre for å fortelle de drøyt 300 ansatte om hvordan departementet ønsker å overføre asylregistreringen til UDI.

Å flytte asylregistreringen til UDI er ikke ukontroversielt.

Kilder i PU sier det er helt avgjørende at det er politifaglig personell gjennomfører den første registreringen av nyankomne asylsøkere. Blant annet for å avsløre løgn og falske ID-papirer.

Justisdepartementet vil ikke uttale seg om saken før de har snakket med representanter for de politiansatte. Det skal etter planen skje i løpet av tirsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere