RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil flytte på Riksrevisjonen

Foto: Holm,Morten (SCANPIX)
Senterpartiets Ola Borten Moe vil flytte Riksrevisjonen ut av Oslo.

Oslo: - Dette handler om maktspredning, men så er det selvsagt en bonus å få spredt slike arbeidsplasser rundt omkring i landet, sier stortingsrepresentant Ola Borten Moe.

Sp-representanten ønsker å flytte de 450 arbeidsplassene i Riksrevisjonen til en annen by. I tillegg vil han flytte 50 arbeidsplasser hos Sivilombudsmannen til en annen del av landet.

Under Stortinget
Riksrevisjonen og Sivilombudsmannen er begge institusjoner som sorterer direkte under Stortinget, så en utflyting her er en sak som regjeringen ikke har noe med å bestemme.

- Kan du tenke deg å flytte Riksrevisjonen til Trondheim?

- Alt kan flyttes til Trondheim. Det er jo landets tredje største by. Men en diskusjon om stedsvalg fører fort til en avsporing av debatten, sier Sp-representanten fra Sør-Trøndelag til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Hva med å flytte Riksrevisjonen til Svalbard?

- Det har jeg ikke akkurat tenkt meg, men det er raskere å komme seg til Longyearbyen enn mange steder på fastlandet. Det viktigste kriteriet for en ny lokalisering av Riksrevisjonen bør være å se til steder hvor det er relevant utdanning og relevant fagmiljø. Her dreier det seg om arbeidsplasser som med fordel kan spres videre ut i landet, sier Ola Borten Moe.

Får faglig støtte
Sp-representanten får støtte fra professor Frank Aarebrot, som også skryter av utflyttingen av statlige tilsyn under Viktor Normanns tid som minister i Bondevik II-regjeringen.

- Det bekymrer meg at vi i stigende grad har en sentraliserende stat. Her oppstår det et demokratisk problem, og den sittende regjeringen har lite å skryte av på dette feltet, sier Aarebrot.

- Norges geografi gir oss en ypperlig anledning til å skape avstand mellom de kontrollerende og de som kontrolleres, sier Aarebrot og mener det er et selvstendig poeng å få flyttet tilsyn og kontrollorganer ut av Oslo. (ANB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere