RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil forby eldre å røyke på rommet

Forslaget som skal redusere brannrisikoen blant eldre i Danmark, vekker reaksjoner.
Forslaget som skal redusere brannrisikoen blant eldre i Danmark, vekker reaksjoner. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- De eldre utgjør en for høy brannrisiko.

«Eldre skal ikke lenger få lov til å røyke på egne rom på pleiehjem og i eldreboliger. I stedet skal det innføres røykerom på alle landets pleiehjem.»

Slik lyder et nytt forslag fra den danske fagforeningen FOA etter at TV 2 i Danmark har satt fokus på dødsbranner på pleiehjem.

- Det er to viktige hensyn. Det ene er at man skal kunne være på et pleiehjem uten å bli utsatt for passiv røyking, enten man er beboer eller ansatt. Det andre er brannrisikoen, sier formann for FOA, Dennis Kristensen, til TV 2.

- Men vi skal ikke nekte folk som har røyket hele sitt liv, å røyke. En eldre kvinne som har røyket i 70 år, skal ikke tvinges til å slutte. Derfor vil vi ha egne røykerom som er spesielt sikret mot brann, sier Kristiansen.

I København kommune har de løst dette på en annen måte, nemlig ved hjelp av såkalte «mikrotåkeanlegg», til 50.000 kroner per stykk, som varsler ved fornemmelsen av røyk.

- Dette handler i stor grad om den enkeltes frihet til å være alene, sier leder av Aalholmhjemmet i Valby, Christian Suhr, til kanalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere