*Nettavisen* Nyheter.

Vil forby flyging over fengsler

Foto: Gunnar Lier (NTB scanpix)

For å hindre fluktforsøk, narkotika- og våpenslipp vil Justisdepartementet forby flyging over de sju største fengslene med høyt sikkerhetsnivå i Norge.

29.05.12 07:55

Departementet vil ha flyforbud over Ila fengsel og forvaringsanstalt, og over fengslene i Skien, Ringerike, Trondheim, Bergen, Ullersmo og Halden, skriver VG.

- Vi har fått bekreftet at rømning ved hjelp av våpen kastet inn i fengsel har vært planlagt. Det er så langt heldigvis ikke gjennomført. Flyrestriksjoner vil bidra til å redusere sannsynlighetene for uønskede hendelser, skriver avdelingsdirektør Andreas Skulberg i et brev til Luftfartstilsynet.

Fengselsdirektør Knut Bjarkeid ved Ila, der terrortiltalte Anders Behring Breivik trolig blir sittende i mange år, reagerte kraftig da et helikopter fløy lavt over fengselet 30. august i fjor. Fra helikopteret ble det fotografert for Dagbladet, Bjarkeid politianmeldte saken og det ble opprettet en midlertidig flyforbudssone over fengselet.

- Hovedårsaken til flyforbudet er de sikkerhetsmessige aspektene knyttet til det særlig høye sikkerhetsnivået rundt Breivik, sa Bjarkeid til VG da forbudet ble opprettet.

Nå ber fengselsdirektøren om at forbudet skal gjøres permanent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.