Gå til sidens hovedinnhold

Vil forby kyssing

Har du tenkt å ta med kjæresten eller kona til Indonesia i framtida? Da bør du tenke deg om to ganger før dere gir hverandre kjærtegn.

Indonesias folkevalgte vil straffe såkalt erotisk dans med opptil ti års fengsel, mens par som kysser på offentlig sted risikerer opptil fem års fengsel.

Landets nasjonalforsamling har alt utarbeidet et lovforslag, men regjeringen har ennå ikke gitt sin tilslutning, skriver Jakarta Post.

Indonesia er med sine om lag 210 millioner innbyggere verdens fjerde mest folkerike land, og teller flere muslimer enn noe annet land i verden.

Ifølge de folkevalgte er skjerpingen av lovverket et forsøk på å bekjempe pornografi, selv om kyssing neppe faller innenfor den vestlige definisjonen av begrepet.

Får de folkevalgte det som de vil, risikerer indonesiere som blir tatt i ferd med å utøve såkalt erotisk dans inntil fem års fengsel mens de som organiserer slik dans kan bli straffet med ti år bak murene.

En av landets mest populære sangartister, Inul Daratista, kan med sin sensuelle og utfordrende dans ha vært en medvirkende årsak til at lovforslaget nå er fremmet, etter at flere muslimske ledere den siste tiden har anklaget henne for uanstendig opptreden og krevd forbud mot å la henne gå på scenen.

Om forbudet mot å kysse på offentlig sted, som kan gi opptil fem års fengsel, også gjelder ektepar, er fortsatt uklart.

Den indonesiske nasjonalforsamlingen ønsker i tillegg å forby nakenhet, masturbasjon eller uanstendige fakter på offentlig sted, selv om det er uklart hvor de vil trekke grensen når det gjelder det siste.

(NTB-AFP)

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget