RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil forby magre modeller

Sist oppdatert:
Israel kan komme til å forby radmagre modeller om en ny lov blir vedtatt. Team Modeller her hjemme har ingen tro på lovforslaget.

Lovforslaget som forbyr modeller å ha en BMI under 20 og som krever at de jevnlig må gå til lege, skal behandles i Knesset. Om det går gjennom, er det slutt på radmagre modeller i Israel.

Spiseforstyrrelser
Det er et av de store modellbyråene i landet som står bak forslaget.

- Da jeg kom over noen som kastet opp på toalettet, skjønte jeg at det var et problem, sier lederen Barkan i Barkan Modelling Agency til Womens Wear Daily ifølge VG.

Norske modeller som Kathrine Sørland og Inger Lise Ebeltoft er positive til forslaget, men Ebeltoft sier at idealet i modellbransjen har blitt sunnere de siste årene.

- For tynn
Sørland fortalte selv til God Kveld, Norge i fjor at hun var for tynn og at hun måtte sørge for å komme litt opp i vekt.

Daglig leder i Team Modeller, Eivor Øvrebø, har imidlertid liten tro på forslaget siden de fleste prøvekolleksjoner kommer i størrelse 36. Når du i tillegg da er over 175 centimeter høy, sier det seg selv at du er tynn.

- Sunn oppvekst og sunt kosthold kan hindre jenter i å få spiseforstyrrelser, sier hun til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere