RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil forby papirfaktura for å spare milliarder

NYE BEREGNINGER: Et forbud mot papirfaktura kan spare samfunnet for 27 milliarder kroner.
NYE BEREGNINGER: Et forbud mot papirfaktura kan spare samfunnet for 27 milliarder kroner. (Smarte Penger)
Sist oppdatert:
Et forbud mot papirfaktura kan spare samfunnet for 27 milliarder kroner, viser ny beregning.

Beregningen er gjort av Visma software, som mener all fakturering bør foregå elektronisk. De ber næringsminister Monica Mæland (H) innføre obligatorisk e-faktura umiddelbart, skriver Digi.no.

– Regjeringen må nå innføre obligatorisk e-faktura for alle virksomheter, og det må snarest settes en dato for gjennomføring, sier administrerende direktør Erlend Sogn.

Et forbud mot papirfaktura mener Sogn vil gi norske bedrifter en effektivitetsgevinst og bidra til økt produktivitet og konkurransekraft. Bakgrunnen for initiativet er regjeringens mål om å forenkle næringslivet med tiltak som sparer samfunnet for 15 milliarder kroner, skriver nettstedet..

– Med bare et pennestrøk vil regjeringen kunne mer enn tredoble sine nåværende ambisjoner om besparing for næringslivet fram til 2017, sier Sogn.

Gevinsten er beregnet ut fra en spart kostnad på 83 kroner for hver inngående faktura og 56 kroner for hver utgående, på grunnlag et totalt antall på 121,1 millioner fakturaer årlig. Kostnaden er satt på grunnlag av gjennomsnittlig månedslønn for alle ansatte, beregnet av Statistisk sentralbyrå (SSB). Den er på 7,25 kroner per minutt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere