RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Kunnskapsminister Kristin Halvorsen.
Kunnskapsminister Kristin Halvorsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Vil forby religiøse skoler

Sist oppdatert:
Regjeringen leter etter muligheter for å nekte godkjennelse av religiøse privatskoler på grunnlag av at de hemmer integreringen.

Kunnskapsdepartementet bekrefter overfor Bergens Tidende (BT) at de har bedt om en utredning knyttet til godkjenningen av religiøse skoler i grunnskolesektoren.

- Blant annet skal en vurdere om hensynet til integrering kan vektlegges ved behandlingen av søknadene, sier seniorrådgiver i kommunikasjonsavdelingen i Kunnskapsdepartementet, Siri Baastad.

Les også: Innvandrertette skoler vil ikke ha hijabforbud

Har skapt bråk
Spesielt SV har ønsket religiøse privatskoler bort. Men da de under fjorårets landsmøte vedtok å jobbe for avvikling av religiøse skoler, skapte det så mye bråk at de endret mening og gikk til valg på den eksisterende privatskoleloven.

BT har fått avslag på innsyn i en rekke dokumenter om arbeidet Kunnskapsdepartementet har gjort i saken det siste året.

Vil bruke integrering
I det ene dokumentet de har fått tilgang til, kommer det fram at rettsavdelingen i Utenriksdepartementet og lovavdelingen i Justisdepartementet har vurdert «i hvilken grad det kan legges vekt på hensynet til integrering ved behandling av søknader om godkjenning av religiøse grunnskoler etter privatskoleloven».

Kunnskapsdepartementet vil ikke si noe om hvilke konklusjoner juristene kom fram til.

- Før utredningen er behandlet i Kunnskapsdepartementet, er det for tidlig å si noe om den videre oppfølging og eventuelle konsekvenser av dette, sier Baastad. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere