RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil forhandle om Moland og French

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)
Sist oppdatert:
Forhandlinger om utlevering av Moland og French starter i august. Se dagens notiser fra utlandet.

Kongolesiske myndigheter har akseptert UDs anmodning om å forhandle om Tjostolv Moland og Joshua Frenchs fremtid.

Det er Bjørn Svennungsen, pressekontakt i Utenriksdepartementet, som bekrefter dette overfor VG Nett torsdag.

- Kongolesiske myndigheter har sagt at det passer med forhandlingsmøte i august. Vi avventer å få bekreftet konkret dato, men slik det ser ut vil dermed en norsk delegasjon reise til Kongo i august, sier Svennungsen til VG Nett.

Al Gore anmeldt for sextrakassering

Tidligere visepresident Al Gore er anmeldt for seksuell trakassering.

Gore er anmeldt for uønsket seksuell kontakt med en kvinne i Portland Oregon i 2006.

Skandalebladet National Enquirer skriver at Gore skal ha befølt en massøse. Han skal ha bedt henne komme til hotellet og befølt henne flere ganger. Han skal også ha kysset henne, skriver oregonlive.com.Kvinnens advokat skal ha tatt kontakt med politiet allerede i 2006. Da fant man ikke nok bevis til å åpne sak mot Gore. Politiet sier at saken er lukket, men sier de vil åpne den igjen om det kommer nye bevis. Al Gore har gjennom sine advokater avvist at han har gjort noe galt. For tre uker siden ble det kjent at Al Gore skal separeres fra kona Tipper.

Obamas popularitet faller
Stadig færre amerikanere mener at president Barack Obama gjør en god jobb.

Bare 45 prosent av de spurte mener nå at presidenten gjør en god jobb, viser en meningsmåling utført for Wall Street Journal og NBC News.

Dette er en tilbakegang på 5 prosentpoeng fra begynnelsen av mai og det laveste Barack Obama har oppnådd siden han flyttet inn i Det hvite hus for halvannet år siden.

48 prosent mener at Obama gjør en dårlig jobb som president og hele 62 prosent mener at utviklingen i USA bærer galt av sted. (©NTB)

Ni såret av bombe i Colombo
Minst ni mennesker ble såret i en eksplosjon i Sri Lankas hovedstad Colombo torsdag, trolig forårsaket av en bombe eller en håndgranat.

Eksplosjonen skjedde i Pettah-området og er den første som har rammet Colombo siden regjeringshæren beseiret den tamilske LTTE-geriljaen i mai 2009.

Det er uklart hvem som sto bak sprengladningen, men det har tidligere vært sammenstøt mellom rivaliserende bander og forretningsfolk i området.

Sri Lankas statsminister D.M. Jayaratne hevdet i mai at LTTE planla å gjenoppta sin væpnede kamp for tamilsk selvstyre. (©NTB)

Kina hevder å ha rullet opp terrorcelle

Beijing (NTB-Reuters): Kina hevder å ha rullet opp en terrorcelle vest i landet, og over ti personer er pågrepet. Ifølge myndighetene planla terrorcellen aksjoner i den vestlige Xinjang-regionen, der rundt 200 mennesker ble drept i etnisk uro for ett år siden. Kinesiske myndigheter hevder at militante separatister siden har gjennomført en rekke angrep mot politiet og andre regjeringsmål i området. (©NTB)

Dronning Elizabeth invitert til Irland
London (NTB-Reuters): Dronning Elizabeth er invitert til Irland og blir den første britiske monark til å besøke republikken dersom hun takker ja til invitasjonen. Statsminister Brian Cowen mener forholdet mellom Storbritannia og Irland nå er så godt at det er på tide med et britisk statsbesøk til Dublin. Cowen håper at besøket vil finne sted innen president Mary McAleeses periode utløper mot slutten av 2011. Buckingham Palace har ikke kommentert invitasjonen, og kilder sier at man av prinsipp ikke kommenterer dronningens reiseplaner på forhånd. Irland ble tidligere styrt av britene, men ble delt i to i 1922 etter den irske uavhengighetskrigen. Nord-Irland forble en britisk provins, noe som utløste en blodig konflikt mellom protestantiske lojalistgrupper og militante katolikker som kjempet for løsrivelse fra London og et forent Irland. (©NTB)

Framgang for Moderaterna
Stockholm (NTB-TT): Moderaterna i Sverige går fram, mens oppslutningen om Socialdemokraterna er rekordlav. De borgerlige partiene har nå en klar ledelse i Sverige, viser en meningsmåling Synovate har utført for Dagens Nyheter og Sydsvenskan. De fire regjeringspartiene har til sammen en oppslutning på 49,1 prosent, mot 44,5 prosent for de tre opposisjonspartiene. Statsminister Fredrik Reinfeldts parti Moderaterna er størst med 33,3 prosent, en økning på 1,3 prosentpoeng siden mai. Socialdemokraterna har falt med drøyt 5 prosentpoeng siden april, 2,5 siden mai, og har nå 30,0 prosent av velgerne i ryggen. Dette er den laveste oppslutningen partiet har hatt på nesten ti år. Mens de rødgrønne opposisjonspartiene i april hadde et forsprang på 8,1 prosentpoeng, leder de borgerlige regjeringspartiene nå med 4,6 prosentpoeng. (©NTB)

Australia har fått kvinnelig statsminister
Canberra (NTB-AFP-Reuters): Julia Gillard ble torsdag Australias første kvinnelige statsminister, etter at Kevin Rudd trakk seg som følge av lederstriden i det australske arbeiderpartiet. Rudd trakk seg før det kom til avstemning, vel vitende om at han lå an til å tape denne. - Den neste statsministeren fra Arbeiderpartiet, som også blir landets første kvinnelige statsminister, blir Julia Gillard, sier en talsmann for partiet. Det britiske arbeiderpartiet har falt kraftig på meningsmålingene den siste tiden og fryktet nederlag i valget som trolig skal holdes i oktober. (©NTB)

USA setter tsjetsjensk leder på terrorliste

Washington (NTB-Reuters): USA har satt den tsjetsjenske opprørslederen Doku Umarov på sin liste over ettersøkte terrorister. Beslutningen vil trolig bli møtt med glede i Kreml og ble kjent bare timer før president Barack Obama får besøk av sin russiske kollega Dmitrij Medvedev. Umarov, som omtaler seg selv som emiren av Nord-Kaukasus, har tatt på seg ansvaret for en rekke angrep og terroraksjoner, blant dem bombene på T-banen i Moskva som kostet 40 mennesker livet i mars. Umarov sto også bak bomben på et tog mellom Moskva og St. Petersburg i november, som kostet 26 mennesker livet. 46-åringen har også tatt på seg ansvaret for selvmordsaksjonen mot den Moskva-støttede presidenten i Ingusjetia, Yunus-Bek Jekurov, og han hevder å stå bak ulykken ved Russlands største vannkraftverk i Sibir der 75 mennesker omkom. Amerikansk UD håper beslutningen om å terrorstemple Umarov vil bidra til å stanse strømmen av våpen og pengebidrag til ham. (©NTB)

Amerikanske senatorer slutter opp om Israel
Washington (NTB-AFP): 87 av de 100 senatorene i det amerikanske Senatet understreker at de helt og fullt støtter Israels rett til å forsvare seg mot Hamas, Hizbollah og Iran.

- Det er i vår nasjonale interesse å støtte Israel i en tid da landet står overfor trusler fra både Hamas i Gaza, Hizbollah i Libanon og dagens regime i Iran, heter det i et brev senatorene har oversendt til president Barack Obama. Både demokrater og republikanere har undertegnet brevet, der senatorene går langt i å forsvare Israels storming av et skip med nødhjelp i internasjonalt farvann der ni tyrkiske statsborgere ble drept. - Som svar på tusenvis av rakettangrep mot Israel fra Hamas-terroristene i Gaza, gikk Israel til det skritt å forhindre at varer som kunne støtte disse angrepene fant veien til Gaza, skriver senatorene. De retter videre søkelyset mot den tyrkiske hjelpeorganisasjonen IHH som sto bak skipet som ble stormet og ber Obama vurdere å stemple denne som en terroristorganisasjon slik Israel gjorde tidligere i måneden. Senatorene berømmer samtidig Obama for hans innsats for «å forhindre en urettferdig resolusjon i FNs sikkerhetsråd, som ville ha fått verdenssamfunnet til å trekke forhastede slutninger» om stormingen i Middelhavet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere