RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil forlenge verftsstøtte

Sist oppdatert:
Fordi det ikke er kommet noen løsning på forhandlingene rundt påstått ulovlig verftsstøtte i Sør-Korea, vil også Norge fortsette med begrenset verftsstøtte
- Regjeringen vil foreslå å forlenge den begrensede verftsstøtteordningen på 6 pst for bygging av containerskip, produkt- og kjemikalietankere og LNG-skip fram til 31. mars 2005, opplyste statsminister Kjell Magne Bondevik i Ålesund fredag ifølge en pressemelding.

Regjeringen tar dermed konsekvensen av at det ikke er blitt noen løsning i WTO-forhandlingene mellom EU og Sør-Korea, knyttet til påståtte ulovlige subsidier til sør-koreanske verft.

Konkurranseevnerådet i EU vedtok 11. mars 2004 å videreføre den midlertidige verftsstøtteordningen i EU med ett år.

Den begrensede norske verftsstøtteordningen skulle egentlig bortfalle innen utløpet av inneværende måned, i likhet med den tilsvarende ordningen i EU.

- For å sikre likeartede konkurransevilkår mellom skipsbyggingsindustrien i Norge og i konkurrentlandene i EU, vil Regjeringen nå foreslå å forlenge den norske verftsstøtteordningen fram til 31. mars 2005, sier statsminister Kjell Magne Bondevik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere