RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil forske på østeuropeiske sjåfører

Bergen (NTB): Norske forskere skal nå finne ut om utenlandske sjåfører gjør norske veier mindre trygge. Antall trafikkdrepte i Øst-Europa ligger høyt over EU-snittet og politiet mener at ukulturen øker i Norge.

- Utenlandske sjåfører som kjører på en måte som ikke samsvarer med norsk trafikksikkerhetskultur, synes å være et tiltakende problem. Det virker åpenbart at både kjøreopplæring og -kultur i enkelte østeuropeiske land er annerledes enn det vi er vant med her i Norge, sier politiadvokat Harald Bilberg i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

- Vi vet for lite om hvilke følger den økende andelen utenlandske aktører faktisk har for sikkerheten på veiene, sier Tor-Olav Nævestad i TØI.

Han leder det ferske forskningsprosjektet Safe Foreign Transport, som skal kartlegge utenlandske godstransportørers ulykkesrisiko i Norge.

Resultatene skal blant annet benyttes til å beregne ulykkesrisiko, undersøke hvorfor ulykkene skjer, samt identifisere utfordringene som følger med økt internasjonalisering i godstransport. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere