RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil fryse ned nytt lakseberg

Sist oppdatert:
Aktører i laksenæringen, blant andre Pan Fish og Atle Eide, ønsker nå å lagre laks på fryselager for å bedre prisen. Det var det samme som ble forsøkt forrige gang næringen brakk ryggen for drøyt ti år siden
En gruppe norske oppdrettere foreslår å fryse 30.000 tonn oppdrettslaks for å unngå konkursras i næringen, melder Finansavisen.

Prosjektet har fått navnet Rundt Fisk og selskapene som står bak inkluderer Pah Fish, Marine Harvest, Seafarm Invest, Alsaker Fjordbruk, Follalaks og Hydrotech.

Selskapene opplyser at de står for 35 prosent av norsk lakseoppdrett, ifølge avisen.

- Vi trenger strakstiltak som gjør at næringen unngår et konkursras. Vi må ta et skippertak for å lette presset i det tradisjonelle markedet på kort sikt, og vi må sørge for å få bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel etter laks i de store fiskemarkedene i Europa, sier adm. direktør Tarald Siversten i Follalaks.

Dette var det samme som ble forsøkt da man skapte det såkalte "lakseberget" på fryselagre i 1991. Da ble totalt 37.000 tonn frosset ned, noe som da var en mye større andel av produksjonen enn det volumet man diskuterer i dag.

Den gang endte det med dundrende konkurs for det felles salgsselskapet Fiskeoppdretternes Salgslag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere