RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil fusjonere Eltek og Nera

Sist oppdatert:
Styrene i Eltek og Nera har blitt enige om å fusjonere de to selskapene. Det var Eltek, med Morten Angelil i spissen, som initierte samtalene om fusjon.
Styrene i Eltek og Nera har blitt enige om å søke fusjon mellom de to selskapene. Fusjonsforslaget ble initiert av Eltek og vil bli basert på et bytteforhold som gir Neras aksjonærer én ny aksje i Eltek i bytte for 5,75 aksjer i Nera. Basert på dette bytteforholdet, vil aksjonærene i Eltek og Nera ha henholdsvis 60 prosent og 40 prosent av det kombinerte selskapet.

- Gjennom en fusjon, ser Eltek og Nera muligheten til å skape et unikt posisjonert, norsk, verdensomspennende telekomutstyrskonsern med topprangerte kunder, ledende ingeniørkrefter og lave produksjonskostnader. Ved å slå sammen kreftene, vil det nye selskapet styrke posisjonen som en attraktiv aktør i telekomutstyrsindustrien globalt, skriver selskapet i en børsmelding.

Det kombinerte selskapet vil ha ledende posisjoner innen transmisjon, strømsystemer til telecom-industrien og mobil satellittkommunikasjon. Det fusjonerte selskapet vil dra nytte av det klart sterkeste forsknings- og utviklingsmiljøet innen telekom og teknologi
i Norge, og få tilgang til ressurser over hele verden.

Selskapets nye konsernsjef vil være nåværende konsernsjef i Eltek, Morten Angelil.

Gevinster ved fusjon

I meldingen skriver de to selskapene at Elteks virksomhet innen strømforsyning til telekom-sektoren og Neras transmisjonsvirksomhet ventelig kan dra nytte av hverandres salgs- og markedsføringsaktiviteter.

- I alle globale regioner er de fusjonerende selskapenes markedsposisjoner komplementære og kan bli benyttet til å øke salgsinntektene innen begge produktområder. Høyere kombinert omsetning mot hver kunde bør kunne forbedre det kombinerte selskapets strategiske posisjon, skriver selskapet i meldingen.

Det fusjonerte selskapet vil beholde de sterke merkenavnene allerede etablert av de to selskapene i de ulike produktsegmentene.

Nesten 5 milliarder i omsetning

De to selskapene vil kombinert har driftsinntekter på mer enn 4,7 milliarder kroner i 2005, og 45 prosent av dette var fra Europa, Midt-Østen og Afrika. 30 prosent er fra Asia mens 25 prosent fra Nord- og Sør-Amerika.

Den kombinerte veksten fra 2004 til 2005 er på over 18 prosent. Basert på Elteks nåværende aksjekurs vil markedsverdien på det kombinerte selskapet være omkring 4,86 milliarder kroner.

Fusjonsplanen vil bli inngått, forventningsvis, innen utgangen av juni og generalforsamlinger vil bli avholdt i begynnelsen av august, melder selskapene.

- Initiativet er interessant. Det finnes praktisk talt ingen overlapping i de to selskapenes produkttilbud og der er store potensielle muligheter i kundebasen innen Transmisjon og Telecom Power. Vi tror at et felles selskap kan være en varig aktør i de globale telekomutstyrsmarkedene, sier konsernsjef Bjørn Olafsson i Nera.

Konsernsjef Morten Angelil i Eltek har sterk tro på mulighetene for det felles selskapet.

- Nera har en sterk produktportefølje og imponerende ingeniørkunnskaper. Det felles selskapet vil ha en enda sterkere tilstedeværelse i markedet og en kombinert produktportefølje som vil skape muligheter for vekst og lønnsomhet, sier Angelil i en pressemelding.

Selskapene skal holde en felles presentasjon klokken 08.30 i Oslo. NA24 iMarkedet vil komme med mer etter denne presentasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere