Gå til sidens hovedinnhold

Vil gi alle barna ferie

Stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF) vil jobbe for at Røde Kors-prosjektet «Ferie for alle» utvides.

Norges Røde Kors’ generalsekretær Børge Brende sier til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) at prosjektet «Ferie for alle» må avvise halvparten av barna det søkes for. Med to millioner kroner til, kunne alle barna blitt inkludert i tilbudet, ifølge Brende. Organisasjonen hadde håpet å bli tilgodesett over statsbudsjettet, men ble skuffet.

-Trist
Prosjektet er ment som et tilbud til barn som av en eller annen grunn ikke får reist på ferie.

Stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF), som sitter i arbeids- og sosialkomiteen, påpeker at statistikken viser at utfordringen med fattigdom ikke blir mindre.

- Antall fattige barn har økt, og med det som bakgrunn synes vi det er flott at Røde Kors og andre organisasjoner arrangerer slike tilbud. Men det er trist at den hjelpen de gir ikke er nok. Et av de viktigste områdene vi må jobbe for er nettopp at barn ikke faller utenfor. Dette synes jeg Røde Kors beskriver fint, den opplevelsen de får på «Ferie for alle» og at de også kan komme tilbake på skolen og fortelle om ferien sin, som alle de andre barna, sier Ropstad til ANB.

- Godt og billig tiltak
Ropstad peker på at tiltaket er godt og bilig.

- I den store sammenheng er det snakk om veldig lite penger. Så diskuteres det jo ofte hva fattigdom er, men det handler i alle fall om det å ikke kunne delta på lik linje med alle. Ferie, eller å få lov å få være med på sånne opplevelser er noe de fleste får, og det å kunne hjelpe de som kommer fra fattige familier så de ikke føler seg så utenfor, betyr enormt mye, sier Ropstad.

Vil jobbe for ferie
Nå lover Ropstad at han vil jobbe for at Røde Kors får disse to millioner kronene ekstra slik at alle barna som søker kan få et tilbud om ferie.

- Arbeids- og sosialkomiteen har et budsjett på nesten 350 milliarder kroner. Å få plass til to millioner burde være enkelt. Dette er et så konkret, effektivt og billig tiltak at det er enkelt å løse. Nå er vi inne i budsjettforhandlinger, og jeg kommer til å legge dette inn i vårt budsjett og gi regjeringspartiene på Stortinget en mulighet til å stemme for, dersom de synes det er viktig å hindre at barn faller utenfor, lover Ropstad. (ANB)

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken