Gå til sidens hovedinnhold

Vil gi deg dyrere mobil og bredbånd

Senterpartiet har løsningen på hvordan distriktene skal få raskere internett.

Budsjettforhandlingene for 2011 står for døren, og regjeringen har et stort problem: De har lovt at de ikke skal øke skattene, samtidig som de må kutte på utgiftene betydelig for å stramme inn etter den kraftige pengebruken under finanskrisen.

Det har fått partiene til å begynne å tenke utenfor boksen. SV foreslår nå en ekstra avgift på flyreiser innad i Norge på 100 kroner per reisende som skal gå til utbygging av jernbane.

SV mener at en slik avgift ikke vil være en del av utregningen av avgiftsnivået i Norge, og at dette derfor kan komme som et tillegg.

Les også: - Vi skal ikke øke skattene

Senterpartiet tenker nå på samme måte. Partiets leder Liv Signe Navarsete ønsker å innføre en egen avgift på alle mobil- og bredbåndsabonnementer på 60 kroner i året. Pengene skal brukes på utbygging av bredbånd i distriktene.

- Bredbånd er like viktig som veier og annen infrastruktur for å etablere verdiskaping, sier Sp-leder Liv Signe Navarsete til TV 2 Nyhetene.

- Ved å ilegge en liten avgift på fire-fem kroner på månedsabonnementet kan vi over noen år få anslagsvis 10-11 milliarder kroner på å bygge bredbånd over hele landet. Dette har de gjort i Storbritannia og jeg mener vi bør vurdere å gjøre det samme her til lands, sier Navarsete.

Kommentarer til denne saken