Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil gi deg gratis vaskehjelp

Foto: (Scanpix)
Sist oppdatert:
Frp-politiker vil lokke flere helsearbeidere til å jobbe fulltid.

Stortingsrepresentant Laila Marie Reiertsen (Frp) mener gratis vaskehjelp kan være ett av flere tiltak som gjør at flere i det offentlige helsevesenet velger å jobbe full stilling.

- Det private næringslivet gir mange frynsegoder. Nå må også det offentlige komme på banen og by på seg selv med tanke på framtidig rekruttering. Vi trenger tusenvis av hender i helse- og omsorgssektoren i årene framover, og dette må vi ta på alvor. Da må vi tørre å tenke nytt, sier Reiertsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Flaut
Stortingsrepresentanten er selv sykepleier, og mener deltidsdebatten i helse- og omsorgsyrkene har fått feil fokus.

- Ufrivillig deltidsansatte er en liten gruppe, og jeg mener den viktigste utfordringen er få alle de som jobber ønsket deltid til å jobbe mer, beholde de man har, samt rekruttere nye medarbeidere innen helsevesenet til faste, hele stillinger. Jeg synes det er flaut at et land som Norge, med så lav arbeidsledighet og så store behov innenfor helsesektoren, ikke skal kunne tilby nyutdannede sykepleiere fast stilling, sier hun.

- Bruker fridagen til husarbeid
Reiertsen tror en grunn til at mange kvinner i helsevesenet selv velger å gå i redusert stilling, er at det er en måte å takle både tidsklemma og familielivet på. Frp-eren sier hun kjenner mange i en slik situasjon.

- Med deltidsjobb blir man i større grad vant til å styre livet sitt selv, og da kan bruke mer fritid til å ta ansvar på hjemmebane.

- Er dette noe du selv har erfaring med?

- Ja, absolutt. Selv jobber jeg 80 prosent, og jeg bruker fridagen min til husarbeid og å stille opp for familien, sier politikeren, og påpeker at menn burde trå til hjemme i større grad.

- Kvinner tar mer ansvar
- Det er noe med å erkjenne at kvinner tar mer ansvar hjemme. Det finnes selvsagt mange unntak, men at tidsklemma for kvinner er større enn hos mannen er virkeligheten for de fleste, mener hun.

Utgiftene ved en slik vaskehjelp mener Reiertsen fort vil tjenes inn igjen ved redusert sykefravær.

Og hun tror effekten ved å få flere over i større eller faste helstillinger, vil være stor.

- Jeg tror det ville ha påvirket sykefravær, stressmomenter og miljø på en positiv måte, avslutter hun.

(ANB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!