Gå til sidens hovedinnhold

Vil gi Facebook-politimannen sparken igjen

Politimesteren mener ytringene til Stein-Robin Kleven Bergh ikke kan passere.

Politimester Tormod Bakke i Hedmark politidistrikt mener uttalelsene til Stein-Robin Kleven Bergh ikke er forenlig med å være politimann.

Les saken i Glåmdalen

Det vekket nasjonal oppsikt da Bergh tidligere i år fikk sparken som politimann etter å ha kommet med en lang rekke uttalelser på Facebook. Etter overskrifter i flere aviser fikk både Bergh og politimesteren støtteerklæringer fra landet rundt.

Men onsdag ble avgjørelsen om å sparke Bergh kjent ugyldig. Det var blitt gjort flere feil i behandlingen av saken, og Bergh fikk jobben tilbake.

Omkamp
Det blir imidlertid omkamp. Politimester Bakke bekrefter overfor Glåmdalen at politiet har besluttet å fremme oppsigelsessaken på nytt.

- Jeg mener det nå som tidligere er grunnlag for avskjedigelse, sier Bakke.

Han tror ikke behandlingen – og opphevelsen – av den tidligere oppsigelsen vil få noe å si for den nye behandlingen av saken.

- Nei, ikke bortsett fra at vi altså er nødt til å behandle saken på nytt, sier Bakke.

- Betryggende
Bergh er blitt varslet om at saken fremmes på nytt, og en endelig avgjørelse er ventet i løpet av 14 dager.

Dermed blir det en ny runde med den betente saken. Bergh har i flere medier uttalt seg i svært negative ordlag om politimester Bakke, som erkjenner at det totalt sett ikke er en heldig sak for politidistriktet.

- Det er klart at det sentrale rådet må være veldig nøye, det handler om arbeidsplassen til folk. Jeg mener det er en trygghet i at de er så nøye, sier Bakke.

- Hva lærer dere av denne saken?

- Vi lærer at vi aldri kan være nøye nok, sier politimesteren.

Kan klage
Begge parter skal nå legge fram sine synspunkter på nytt, men Bakke regner ikke med at det vil komme fram noe særlig nytt.

- Denne saken er ganske fyldig og kjent allerede, sier han.

Det er ansettelsesrådet i Hedmark politidistrikt som på nytt får saken på sitt bord nå. Det er det lokale rådet som gjør vedtak i avskjedssaker.

Dersom det lokale rådet holder fast på sitt tidligere avskjedigelsesvedtak, følger en ny runde med anledning til å klage til politiets sentrale ansettelsesråd, hvis man er misfornøyd med det vedtaket som er fattet i Hedmark politidistrikt.

Les flere saker i glomdalen.no

Kommentarer til denne saken