RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil gi fengslet journalist alle rettigheter

Foto: AP (AP)
Irans president kaster seg nå inn i saken om den spiondømte amerikanske journalisten.

Lørdag kunne Nettavisen fortelle om den iransk-amerikanske journalisten Roxana Saberi som er dømt til 8 års fengsel for spionasje i Iran.

Saberi har bodd i Iran de siste seks årene, har dobbelt statsborgerskap, og har jobbet for blant annet BBC og Fox News. I januar ble hun i utgangspunktet arrestert for å jobbe uten presselisens. Nå er hun dømt til fengsel i 8 år for spionasje.

Dommen kommer på et tidspunkt der hvor mange håper på et bedre forhold mellom USA og Iran i kjølvannet av Obamas inntog i Det hvite hus.

Dette er åpenbart en sak som Irans president frykter, og hans stabssjef har nå sendt brev til aktor Saeed Mortazavi, som kjørte saken mot Saberi, samt en fengslet iransk blogger, melder Reuters.

«På grunnlag av presidentens krav, vennligst sørg for at alle juridiske trinn som angår de to personene baserer seg på rettferdighet,» står det i brevet.

Videre står det å lese «... og sørg personlig for at de tiltalte personene motta all den frihet og juridiske rettigheter de trenger for sitt forsvar, og at deres rettigheter ikke blir krenket,» står det i brevet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere