RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil gi horekunder 9.000 i bot

IKKE NYTTÅRSJAKT: Politiet kommer ikke til å stå med klokke og hoppe på deg klokken 00.01 i natt, om du er horekunde.
IKKE NYTTÅRSJAKT: Politiet kommer ikke til å stå med klokke og hoppe på deg klokken 00.01 i natt, om du er horekunde. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Kostbart å bli tatt «på fersken».

Oslo (NTB): Det vil bli en kostbar affære å bli tatt som horekunde når sexkjøp kriminaliseres fra nyttår. Politiet i Oslo setter standardprisen til 9.000 kroner.

En juridisk vurdering i Oslo-politiet konkluderer med at standardforelegget for sexkjøp blir på 9.000 kroner. Blir man tatt flere ganger blir det dyrere.

Les også: Horene reiser hjem til jul

Konstituert leder i seksjonen mot organisert kriminalitet i Oslo, Øyvind Nordgaren, sier til Aftenposten at de vil sette inn et betydelig støt mot gateprostitusjonen. Forbudet mot sexkjøp skal ikke bli noen sovende papirparagraf.

- Det viktigste er ikke å ta flest mulig sexkunder, men å krympe det norske sexmarkedet så godt det lar seg gjøre. Derfor vil vi operere på to plan. Et økt trykk med uniformerte politipatruljer i sentrum skal virke forebyggende. Samtidig vil sivile spanere være på plass på strøket for å avsløre sexkjøp, sier Nordgaren.

I klartekst betyr det at uniformerte politifolk skal informere og advare potensielle kunder. De vil stoppe biler som kjører rundt der prostituerte tilbyr sine tjenester. Spanerne vil følge etter bilister som plukker opp prostituerte, for så å slå til når bilsetene senkes. Planen er å gi forelegg på stedet til de som tilstår. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere