*Nettavisen* Nyheter.

Vil gi pressestøtte til nettaviser

Unge Venstre foreslår en endring i pressestøtten. Blant annet mener de at seriøse nettaviser bør få støtte. - Dagens ordning er antikvarisk, sier nyvalgt leder Lars-Henrik Michelsen.

20.06.08 11:03

Venstres ungdomsorganisasjon har hatt landsmøte og går inn for omlegging av pressestøtten, endre momsreglene og forandre NRKs støtteordninger.

– Norge har i dag flere former for direkte og indirekte støtte til norsk presse. Selv om dette er en styrke for mangfoldet i det norske mediesamfunnet, er dagens ordninger av antikvarisk opprinnelse og trenger en radikal gjennomgang, sier Lars-Henrik Michelsen, nyvalgt leder i Unge Venstre, ifølge Journalisten.

- Pressestøtten er også kun begrenset til trykte aviser som tar betalt, sier Michelsen i en pressemelding. Han mener støtten må gis til seriøse nettaviser, radio eller gratis trykte aviser hvor dette styrker mediemangfoldet.

Ungdomspartiet vil også se på NRKs støtteordninger og fjerne dagens lisensordning.

– Lisensordningen fungerer slik i dag at man må betale en avgift for å eie TV, enten man bruker den til Playstation2, Canal Plus eller NRK. En slik flat avgift er både usosial og gammeldags. NRK bør få sin støtte gjennom statsbudsjettet, og være en investering i mangfold på tv. Dette bør også gjenspeiles i NRKs sendeflate, sier han videre i meldingen.

Dessuten mener Unge Venstre at momsfritak for kulørt ukepresse også er noe som bør føre til kjappe tiltak:

- Momsfritak for aviser sørger for pressefrihet og mangfold. Samtidig er det viktig at ordningen revideres slik at man ikke havner i situasjoner hvor magasiner kan hevde sin rett som nyhetspublisister. Unge Venstre går derfor inn for en rask gjennomgang av

reglene for momsfritak i Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.