Gå til sidens hovedinnhold

Vil gi ungdom mediemakt

Mange unge føler at de blir satt i et dårlig lys av mediene. Men tirsdag lanserte Ungdom mot Narkotika en egen nettavis for ungdom på X-ray.

GRÜNERLØKKA: Mediene har en tendens til å omtale ungdom som en gruppe som forebygges og passes på, sier Linn Kongsli Lundervold.
Hun er leder for Ungdom mot Narkotikas nye prosjekt for ungdom, nettavisen mediemakt.no. 18 ungdomsorganisasjoner står bak nettavisen.
Det de vil få frem, at de unge faktisk ikke alltid er slik mediene skal ha det til, sier Lundervold.
For det er vel kanskje ikke slik at ungdom skal ta på seg skyld for gatevold, voldtekter, drap og lignende.
Det var Trine Melheim Ness, tidligere medarbeider i UMN som først fikk ideen til mediemakt.no. Hun snakket mye med journalister, og fikk inntrykk av at dagens ungdom har et veldig dårlig rykte, forteller Lundervold.
Dette ville vi forandre på, så vi satt i gang dette prosjektet. Vi er nå i ferd med å lage en nettside, der ungdom kan sende inn artikler, vi har konkurranser og man kan virkelig si det man har på hjertet, forteller hun.
Målet med nettsiden er å fremme positiv og sunn ungdomskultur, og blant annet vise frem ungdommens arrangement.
De unge er en stor ressurs for samfunnet, og de har så mye å tilføye. Dette vil de vise resten av samfunnet også, sier Lundervold.
Mediemakt.no skal være en nøytral mediekanal, som samtidig ønsker å påvirke medienes fokus.
Vi vil at ungdommen skal høres i den offentlige debatten. Vi håper jo at mediemakt.no vil bli av stor interresse, og håper på mange lesere, også voksne, forteller Lundervold.
For å lese mer, kan du gå inn på www.mediemakt.no.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien