AMMERUD: For halvannen million kroner kan Oslo kommune få Norges lengste monkeybar og en lysende klatrevegg i en opplyst tunnel, på et av Ammeruds skumleste steder.

– Nå håper vi virkelig Groruddalssatsningen og Bydel Grorud får søkt penger slik at prosjektet kan realiseres, sier masterstudenten i industridesign Mikkel Brandt Bugge.

Sammen med medstudentene Taral Jensen (23) og Asveig Marie Jellestad (25) har han brukt fire måneder på å lage prosjektet Tunnelen.

Prosjektet tar for seg gangtunnelen ved Grorudparken, mellom Ammerud og Grorud t-banestasjon, som ble bygget på 60-tallet.

Søledam i midten

Tunnelen er i dag nedtagget og svært mørk.

– Med en søledam i midten er det ikke en særlig artig plass. Tunnelen har vært åsted narkomane og litt lyssky virksomhet. Folk har vært engstelige for å bevege seg her, sier Mikkel.

Men nå kan det altså bli andre boller!

– Vi foreslår å legge aktiviteter som klatrevegg med lys på den ene siden av tunnelen, og en monkeybar (en liggende stige i taket, der man bærer seg etter hendene, journ anmerk.) på den andre. Mulighetene for aktivitet skal være slik at man kan bevege seg frem og tilbake gjennom hele tunnelen uten å være nær bakken, forteller Asveig.

Les også: Slik skal folk på Ammerud komme i bedre form

De tre studentene har tilbrakt mye tid på Ammerud, og har vært i kontakt med beboere og andre som ferdes i området.

– Vi har fått så mye positiv tilbakemeldinger, folk i dette området er engasjerte og positive, det har virkelig vært moro, sier Mikkel.

Positive folk på Ammerud

For de tre studentene har lokal forankring vært en viktig og nødvendig del av prosjektet.

– VI håper og tror at folk kan få en positiv opplevelse av dette rommet denne tunnelen utgjør. Nå håper vi bare inderlig prosjektet blir realisert.

Les også: Har laget hemmelig oase i skogen på Ammerud

Prosjektet med katalog og budsjettforslag overleveres i disse dager bydelen.

Så gjenstår det å se hvor man kan søke penger slik at Ammeruds befolkning kan leke seg gjennom det som i dag er en mørk og skummel plass, men som forhåpentligvis blir et nytt møtested for store og små i bydelen.