RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil gjøre Eirik Raude til canadier

Sist oppdatert:
Ocean Rig har sendt inn en søknad om å få boreriggen Eirik Raude registerte som tilhørende i Canada. Ocean Rig håper dette styrker sjansene for å vinne en ventet kontrakt fra Marathon
Ifølge avisen Halifax Heralds torsdagsutgave skal bakgrunnen for søknaden om å få Eirik Raude inn i det canadiske registeret være å få flere borekontrakter utenfor Nova Scotia.

Det er spesielt en forventet kontrakt fra Marathon Oil som Ocean Rig sikter seg inn mot. Selskapet opplyser i et offentlig brev til Canadian Transport Agency, sendt i begynnelsen av desember, at riggen tilfredstiller både tekniske og operasjonelle krav for å kunne bore brønnen.

Ocean Rig vil heretter jobbe gjennom datterselskapet Ocean Rig Canada Inc for å sikre seg kontrakter i det øst canadiske markedet

I forbindelse med søknaden opplyser Ocean Rig også at boresamarbeidet med oljeselskapet EnCana vil opphøre i det den pågående boring av Weymouth-brønnen opphører. Ocean Rig har tidligere opplyst at EnCana etter utgangen av 2003 sto fritt til å oppheve partnerskapet i East Coast Drilling Partnership som ble dannet i forbindelse med ferdigstilelsen av riggen i Halifax.

Weymouth-brønnen bores i samarbeid med EnCana og Shell, og Ocean Rig får en eierandel i lisensen i forbindelse med boringen.

Halifax Herald skriver videre at Ocean Rigs søknad etterfølger en tilsvarende søknad innsendt av Marathon Oil om bruk av den USA-registrerte dypvannsriggen Deepwater Pathfinder, eid av Transocean. Marathon vurdere å bruke Pathfinder på den planlagte boringen til våren.

Canadiske myndigheter skal være forpliktet til å svare på søknadene innen utgangen av mars.

Talsmann Marc Comeau i Canandian Transport Agency opplyser til Halifax Herald at Ocean Rig har tatt de nødvendige skrittene for å registrere riggen i Canada og indikerer at en godkjennelse er nært forestående.

I forbindelse med en søknad hvor et utenlandske fartøy er ønsket benyttet i canadiske farvann, er man pliktig til å informere resten av den canadiske shippingindustrien slikt at de kan komme med et konkurrenden bud. Med Eirik Raude registrert i Canada vil det gi Ocean Rig en fordel fremfor en USA registrert rigg.

Ocean Rig vil ikke kommentere saken over for iMarkedet fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere