RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil gjøre krav på nordlyset

Foto: NASA (NASA)
Sist oppdatert:
Innovasjon Norge vil gjøre nordlyset norsk.

Den statlige etaten for gode ideer, turisme i Norge, distriktsutvikling og nye tanker i næringslivet minner om at Rovaniemi har tatt julenissen og at Bergen har blitt den offisielle pepperkakebyen.

Nå mener Innovasjon Norge at det er på tide at Norge blir nordlyslandet, og lanserer en kampanje som skal gjøre Norge synonymt med det spektakulære himmelfenomenet.

– Norge ønsker å ta «eierskap» til nordlyset og etablere Norge som det beste landet i verden å oppleve dette fantastiske naturfenomenet i, forteller reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge.

Etaten har lansert det de kaller en informativ og interaktiv nettside som blant annet skal bidra til å lokke folk til Norge for å oppleve nordlyset.

Den nye siden er så langt lansert i fem land: Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Sverige og Norge.

– Nordlyset er et fantastisk naturfenomen og et effektivt verktøy i markedsføringen av Norge. Det er viktig at vi griper denne flotte muligheten med begge hender og etablerer Norge som nordlyslandet før noen andre gjør det, mener Tuftin. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere