RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil granske DnB-handel i Nordlandsbanken

Sist oppdatert:
Kredittilsynet skal granske om det har foregått innsidehandel da DnB-datter Vital i desember solgte sine aksjer i Nordlandsbanken til DnB til kurs 23 kroner, mens DnB og Svein Aaser (bildet) senere bød 35 kroner
Livkundene i Vital tapte 5,5 millioner kroner på at aksjene ble solgt til den lavere kursen.

Nå har tidligere sjef i meglerhuset Fiba, Rolf Amundsen, bedt om at Kredittilsynet skal granske saken. Han er livkunde i Vital, melder Dagens Næringsliv.

– Det brevet er sendt fordi jeg synes det er god grunn til å få undersøkt hvorvidt dette er en klanderverdig handling, og om DnB bør kompensere Vital for det tapet som Vital har fått ved å bli kommandert til å selge disse aksjene. For det andre så mener jeg det er en mulig innsidehandel, sier Amundsen til avisen.

Han sier saken er prinsipiell, og mener det bør være mye klarere skiller mellom banker og livselskaper.

Nå ber Kredittilsynet om en redegjørelse fra Vital og DnB.

–Begge to må redegjøre for hva som ligger til grunn for den transaksjonen og hvilke prisvurderinger som ligger til grunn, sier Kjersti Elvestad i Kredittilsynet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere