Vil ha 18 års fengsel for drapstiltalt svenske

Notodden (NTB): Aktor Petter Sødal la ned påstand om 18 års fengsel da rettssaken mot en 45 år gammel svensk statsborger fortsatte i Aust-Telemark tingrett torsdag, skriver Varden.

Mannen står tiltalt for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter på sin ekssamboer, 26 år gamle Anna Medvedeva i oktober i fjor.

Aktor mener drapet ble begått for å skjule bortføringen av Anna og parets felles sønn. Tiltalte har erkjent drapet og erkjenner straffskyld, men har ikke innrømmet at det ble begått for å skjule bortføringen.

Drapsofferet ble tvunget inn i bagasjerommet på en bil og bundet med gaffateip og lastestropper, før hun ble kjørt til et skur på Resjemheia i Notodden og drept. Den tiltalte ble senere pågrepet i Sverige og utlevert til Norge.

Det tidligere samboerparet hadde en pågående barnefordelingssak da drapet skjedde, og politiet hadde registrert flere episoder der mannen var involvert. Kvinnen hadde anmeldt mannen for overgrep.

Bistandsadvokat Maggi Vineshaugen Rødvik krever over 3 millioner kroner i erstatning på vegne av sønnen og avdødes mor. Det er avdødes tante, søsteren til moren Olga Medvedeva, som nå har foreldreansvaret for den lille gutten, ifølge Varden. Gutten var elleve måneder gammel da moren ble drept. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.