Vil ha 19 og 20 år i fengsel

Foto: Politiet (SCANPIX)

Aktors påstand i Faiza-saken er klar.

31.03.11 13:13

Aktor har lagt ned påstand om 19 og 20 år i fengsel for de to tiltalte i drapet på Faiza Ashraf, melder TV2. Han ber om at de dømmes for overlagt drap under særdeles skjerpede omstendigheter. Påtalemyndigheten ber om at Håvard Nyfløt dømmes til 19 års fengsel og den andre tiltalte Shamrez Khan til 20 års fengsel.

Faiza Ashraf ble kidnappet da hun skulle ta bussen fra Høvik i Bærum. Hun ble deretter lagt i bagasjerommet på en bil. Hun fortalte politiet fra bagasjerommet i bilen at Shamrez Khan sto bak kidnappingen.

- Fire forhold
Statsadvokat Carl Fredrik Fari sa det var fire forhold som er uomtvistet.

- Vi vet at Nyfløt spadde opp gropen på Solli to-tre dager før drapet skjedde. Vi vet at han bortførte Faiza på oppdrag fra Khan og at bortføringen endte med at Nyfløt forvoldte Faizas død. Og til slutt vet vi at det ikke var Khan som endte i gropen, men Faiza, sa Fari.

Mente aldri å drepe
Håvard Nyfløt ble pågrepet i februar 2010 for selve bortføringen. Han hevdet først han ikke hadde noe med bortføringen å gjøre, men til slutt innrømmet Nyfløt at han hadde bortført og drept Faiza. Deretter hadde han gjemt liket på Solli i Asker.

I mars 2011 startet rettsaken mot Khan og Nyfløt i Asker og Bærum tingrett. De innrømmer at de sto bak kidnappingen, men hevder at de aldri mente å drepe henne. De nekter dermed straffeskyld for overlagt drap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.