RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Stian Berger Røsland representerer Oslo under den tradisjonelle juletretenningen på Trafalgar Square.
Stian Berger Røsland representerer Oslo under den tradisjonelle juletretenningen på Trafalgar Square. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix (Scanpix)

Vil ha åpent regjeringskvartal

- Jeg håper vi ikke får for mange sperringer i Oslo, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H).

Oslos byrådsleder vil ikke ha store endringer i regjeringskvartalet etter terrorbomben. Han vil i størst mulig grad bevare hovedstaden slik den så ut før 22. juli, skriver NRK.

Byrådslederen er spesielt kritisk til å rive høyblokken, og betegner den som en «symboltung bygning». Til nettstedet påpeker han imidlertid at det er regjeringen som bestemmer, og at terroristen ikke skal få avgjøre.

Vil ha samlet regjeringskvartal
Berger Røsland vil ha minst mulig endringer i Oslo etter 22. juli, og mener at det å spre departementene rundt i byen er en dårlig løsning, på tross av at mange ansatte i regjeringskvartalet ikke ønsker å gå tilbake på jobb høyblokken.

Ifølge NRK vil byråden også ha åpne gater rundt regjeringskvartalet, slik at det er mulig å gå inntil bygningene og fortsatt kjøre buss i Akersgata.

– Det er verdifullt at det er åpent og tilgjengelig også der hvor viktige, offentlige institusjoner er. Jeg håper vi ikke får for mange sperringer i Oslo, men vi må ha det hvis sikkerheten til regjeringen tilsier det, sier Røsland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere