RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha au pair-vertskvinne i fengsel

Foto: Privat (Nettavisen)
- Familien var i utgangspunktet ute etter billig arbeidskraft.

Oslo (NTB): Kvinnen (39) som står tiltalt for å ha utnyttet to au pairer fra Filippinene, bør dømmes til fengsel i ett og et halvt år. Hennes ektemann bør dømmes til ett års fengsel, mener aktor.

Familien var i utgangspunktet ute etter billig arbeidskraft, oppsummerte aktor Britha Røkenes i sin prosedyre i Oslo tingrett onsdag, melder Dagbladet.

Rema-butikk
Aktor mener at seks måneder kan gjøres til betinget fengsel for både mannen og kvinnen.

Ekteparet fra Sri-Lanka og Bærum er tiltalt for å ha utnyttet to filippinske kvinner til å arbeide opp mot henholdsvis 96 og 90 timer i uken uten betaling. De hadde ikke søkt om arbeidstillatelse for noen av kvinnene.

Mannen, som drev en Rema-forretning, skal ha tvunget kvinnene til å jobbe i forretningen etter at de hadde utført oppgaver som au pair og hushjelp.

Paret er tiltalt for å misbruke andres sårbare situasjon til tvangsarbeid. Tiltalen har en strafferamme på fem år.

Vil be om frifinnelse
Forretningskvinnens forsvarer Silje Elisabeth Synnevaag vil kreve at hennes klient frifinnes for tiltalen om tvangsarbeid, og at hun blir ansett på mildeste måte for brudd på utlendingsloven. Den tiltalte kvinnen har innrømmet manglende arbeidstillatelse.

De fornærmede kvinnene krever 150.000 kroner hver i oppreisning. I tillegg kommer deres sivile søksmål om henholdsvis 1,6 millioner og over 280.000 kroner for lønn til gode. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere