RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha Batman-morderen død

(Scanpix)
Sist oppdatert:
James Holmes erkjente alt og ba om nåde, men påtalemyndigheten vil ha dødsstraff.

Påtalemyndigheten vil legge ned påstand om dødsstraff når rettssaken mot James Holmes begynner, melder CNN.

- Det er min mening og mitt mål at i straffesaken mot James Eagan Holmes, så er rettferdighet dødsstraff, sa påtaleansvarlig George Brauchler i Arapahoe County mandag.

Brauchler sier at avgjørelsen er tatt etter å ha snakket med familiene til de mange ofrene etter kinomassakren.

Holmes er tiltalt for å ha drept 12 personer og skadet 58 andre da han 20. juli 2012 åpnet ild på en kino i Aurora i Colorado.

Drapsmannen har tilbudt å erkjenne straffskyld og tilbringe resten av livet bak lås og slå for å unngå dødsstraff. Det har altså påtalemyndigheten avslått.

Massakren den 20. juli i 2012 regnes som en av de verste i USAs historie. Det var under premieren til Batman-filmen «The Dark Knight Rises» at gjerningsmannen kom inn i kinosalen og begynte å skyte.

Politimann Justin Grizzle fortalte under en høring i januar at kroppene ble forlatt i grusomme tilstander, og at det var så mye blod i kinosalen at gulvet var vått og glatt..

James Holmes ble arrestert utenfor kinoen like etter massakren. Han fortalte da at han var «The Joker» fra Batman-serien.

I ettertid har det blitt stilt spørsmål ved hans tilregnelighet under skytingen. Det har tidligere blitt forventet at han vil erklære seg ikke skyldig og hevde at han var sinnssyk i gjerningsøyeblikket.

Bryan Beard, som mistet en nær venn i massakren, sier til CNN at han ble svært lettet da han fikk høre at påtalemyndigheten ønske dødsstraff for Holmes.

- Den eneste rettferdige når noen dreper noen, er at de selv må dø, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere