Vil ha Batman-morderen død

Foto: (Scanpix)

James Holmes erkjente alt og ba om nåde, men påtalemyndigheten vil ha dødsstraff.

01.04.13 18:43

Påtalemyndigheten vil legge ned påstand om dødsstraff når rettssaken mot James Holmes begynner, melder CNN.

- Det er min mening og mitt mål at i straffesaken mot James Eagan Holmes, så er rettferdighet dødsstraff, sa påtaleansvarlig George Brauchler i Arapahoe County mandag.

Brauchler sier at avgjørelsen er tatt etter å ha snakket med familiene til de mange ofrene etter kinomassakren.

Holmes er tiltalt for å ha drept 12 personer og skadet 58 andre da han 20. juli 2012 åpnet ild på en kino i Aurora i Colorado.

Drapsmannen har tilbudt å erkjenne straffskyld og tilbringe resten av livet bak lås og slå for å unngå dødsstraff. Det har altså påtalemyndigheten avslått.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Scanpix)

Massakren den 20. juli i 2012 regnes som en av de verste i USAs historie. Det var under premieren til Batman-filmen «The Dark Knight Rises» at gjerningsmannen kom inn i kinosalen og begynte å skyte.

Politimann Justin Grizzle fortalte under en høring i januar at kroppene ble forlatt i grusomme tilstander, og at det var så mye blod i kinosalen at gulvet var vått og glatt..

James Holmes ble arrestert utenfor kinoen like etter massakren. Han fortalte da at han var «The Joker» fra Batman-serien.

I ettertid har det blitt stilt spørsmål ved hans tilregnelighet under skytingen. Det har tidligere blitt forventet at han vil erklære seg ikke skyldig og hevde at han var sinnssyk i gjerningsøyeblikket.

Bryan Beard, som mistet en nær venn i massakren, sier til CNN at han ble svært lettet da han fikk høre at påtalemyndigheten ønske dødsstraff for Holmes.

- Den eneste rettferdige når noen dreper noen, er at de selv må dø, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.