RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha billigere SMS

EU har sørget for billigere utenlandsringing. Nå står SMS og datatrafikk for tur.

I sommer innførte EU nye regler for ringepriser i Europa. Dermed ble det generelt billigere å ringe hjem med norsk mobil fra sommerferie i utlandet. Nå sikter EU på å gjøre det samme med prisene på SMS og datatrafikk, melder DagensNyheter.se.

Nye pristak
Bakgrunnen for at EU innførte pristak for utenlandsringing var en undersøkelse som viste at ringeprisene var alt for høye. I snitt betalte europeere rundt 7,50 kroner for samtaler i utlandet. Det syntes EU var for mye.

Dermed ble nye priser på maks 49 cent for å ringe ut og maks 24 cent for å motta samtale i utlandet innført. Dette innebærer en prisnedgang på rundt 60 prosent.

Men prisene på SMS og datatrafikk ble ikke automatisk senket i takt med de nye ringeprisene. Nå truer derfor EU-kommisjonen med nye pristak.

For dyrt
Selv om det er veldig billig å sende meldinger hjem fra enkelte europeiske land, er det andre utenlandske operatører som lopper besøkende som sender meldinger hjem.

Ifølge avisen kommer det en rapport om priser for datatrafikk og for å sende SMS. Ettersom disse ikke berøres av sommerens pristak ser EU at mange operatører legger på disse prisene for å tjene inn det de taper på samtaler. Nå er EUs Viviane Reding klar for å sette nye pristak.

- De vet at vi synes kostnadene er høye og at EU-parlamentet før eller senere kommer til å be kommisjonen om å gjøre noe. Nå gir vi operatørene først sjansen til å senke prisene, og gjør de ikke det kommer vi til å innføre nye pristak i slutten av 2008, sier Reding på en pressekonferanse i Brüssel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere