RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha bølleregister

Sist oppdatert:
Det Akademiske Kvarter har spurt Datatilsynet om mulighetene for å registrere gjester som ypper til bråk.

I dette registeret ser ledelsen i Kvarteret for seg at de skal kunne registrere navn, bilde, etnisk opprinnelse, høyde, kroppsbygning og et kort resyme av bølleepisoder, på gjester som ikke klarer å oppføre seg. Registeret skal de bruke til å kunne avvise gjester som tidligere har en trøblete fortid på Kvarteret.

I et brev til Datatilsynet har Kvarteret spurt hvordan tilsynet stiller seg til ideen. Svaret var at et slikt register krever konsesjon. Nå vurderer Kvarterledelsen å sende en søknad på en slik konsesjon. En avgjørelse om søknad skal sendes, blir tatt over nyttår.

- Vi er ikke plaget noe mer med bråk enn andre utesteder. Den løsningen vi har i dag med at dørvaktene husker dem som lager bråk, fungerer godt den også, sier tidligere styreleder Ivar Strand på Det Akademiske Kvarter til Bergensavisen.

Han sier videre at registeret bare blir en mulighet for dørvaktene å dobbeltsjekke gjester de tror er tidligere bråkmakere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere