*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha Bono som Verdensbanksjef

Foto: (Foto: AFP/SCANPIX)

Får avisen LA Times det som de vil, risikerer Verdensbanken å få en president uten økonomisk erfaring, men som har vært nominert til Oscar, Grammy, Golden Globe og Nobels fredspris.

07.03.05 15:12

Fredag viet den amerikanske storavisen Los Angeles Times lederartikkelen til forslaget om å få Bono, vokalisten i det irske rockebandet U2, til å ta over presidentvervet i Verdensbanken,.

Banken, som eies av alle verdens land, er den største långiveren i verden og har som hovedoppgave å fremme utvikling i fattige land.

Den sittende presidenten James Wolfensohn går av i Mars. Innen den tid ønsker USA, som ifølge Reuters tradisjonelt holder stillingen av til en amerikaner med erfaring fra Wall Street og fra regjeringen, å navngi en arvtager.

- Bono har peiling
- Ikke la det lure av innpakkingen i solbriller og ekstravagansen. Bono er dypt bevandret i spørsmålene som hjemsøker de minst utviklede landene i verden, skriver LA Times.

Verken Bonos talskvinne i Los Angeles eller rockestjernens manager var fredag tilgjengelig for kommentarer.

Får støtte av Bill Gates
Bono (44) som opptrådte på Grammy utdelingen tidligere denne måneden, iført et armbånd hvor det stod «Make Poverty History» (Gjør fattigdom til historie), har de siste årene vært lidenskapelig opptatt av u-landsgjelden.

Han har også vært på reise i Afrika sammen med tidligere finansminister Paul O’Neill. Han har også fått med seg blant andre Bill Gates som støttespiller for utviklingstiltak i Afrika.

- Kan få oppfylt utviklingsmål
Redaktøren for LA Times sine ledersider, Andres Martinez, sier til Reuters at forslaget om å få Bono som ny sjef i Verdensbanken var helt og holdent et seriøst innspill. Han sier at avisen de siste månedene har gått inn for å være mindre forutsigbare og ta større sjanser i hva som skrives i lederne.

- Bono, rockestjernen og kjendisen, kan klare å gjøre få rike nasjoner til skamme seg og på den måten få dem til å oppfylle utviklingsmålene de har satt seg, sier Martinez til Reuters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag