Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha Carl I. Hagen tilbake

Et flertall av Frp-velgerne vil at Hagen skal bli langt mer sentral i høstens valgkamp.

I en fersk meningsmåling utført av InFact onsdag kveld, sier 53 prosent av Frp-velgerne at de ønsker Carl I. Hagen brukt mer som Fremskrittspartiets frontfigur i høstens valgkamp. Det skriver VG Nett.

Delt om oppslutning
På spørsmål om hvem som ville sørget for høyest oppslutning av Carl I. Hagen eller Siv Jensen ved høstens valg, har partiets velgere delte meninger: 42,8 prosent mener Hagen vil gi best resultat, mens 42,8 prosent svarer Siv.

Ifølge nettstedet fastholder likevel Hagen sin avtale med partiledelsen om å bruke 60 prosent av sin tid til ordførervalgkampen i Oslo og 40 prosent til valgkamp ute i landet.

På spørsmål om hva han tenker om at så mange av Frp-velgerne vil ha ham tilbake, svarer Hagen:

- Jeg er ordførerkandidat
- Spørsmålet er malplassert. Frp har Siv, Per (Sandberg) og Per-Arne (Olsen) som sin ledelse. Jeg vil svært gjerne støtte opp om deres ledelse, men min rolle er å være ordførerkandidat i Oslo og leder i Frps seniororganisasjon, sier han til VG Nett.

- Bør være tydelig hvem som er partileder
Valgforsker Toril Aalberg ved NTNU i Trondheim tror det kan bli et problem dersom Hagen blir for synlig sammenlignet med partileder Siv Jensen, det skriver Politisk.no.

- Det bør være tydelig hvem som er leder i partiet, sier Aalberg til nettstedet.

Hun sier videre at hun ikke har tro på at større fokus på Hagen frem mot valgkampen vil løse partiets problemer med lav oppslutning, og at en for synlig Hagen kan gå utover Jensens integritet.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken